perjantai 22. helmikuuta 2013

Vikillä ratsastelua :)!

Kävin tällä viikolla liikuttelemassa Vikiä tiistaina, torstaina ja perjantaina. Kirjoittelen teille yhteenvedon jokaisesta päivästä mitä tehtiin :)

Hassu viki :3 (c) Henni
Tiistaina menin käymään tallilla ennen töitäni. Menin heti hakemaan Vikin tarhasta ja laitoin sen kuntoon ratsastusta varten. Aluksi taivuttelin tammaa käynnissä molempiin suuntiin ja hain vain sitä että Viki rentoutuisi ja myötäisi niskastaan. Alkuun oli taas pikkusen jäykkyyttä, mutta pikkuhiljaa parani koko ajan. Hetken käveltyämme alettiin ravailla. Vikiä oli huoamttavasti helpompi ratsastaa ravissa satulan kanssa keventäen, kuin ilman satulaa. Ravissa Viki oli suht. rento alusta alkaen molemmissa suunnissa. Annoin Vikin mennä hieman normaalia pidemmällä ohjalla että nostaisi selän kunnolla ylös.

Hetken ravailtuamme otimme hieman laukkaa molempiin suuntiin. Aluksi laukka ei oikein pyörinyt, mutta hetken laukkaa ratsastettuani se alkoi pyörimään tosi kivasti :) Vasempaan kierrokseen laukka oli suht pyörivää alusta alkaen, joten tähän suuntaan ei laukattu kuin ihan vähäsen. Lopuksi käyntiin ottamassa pari kierrosta ravia pellolla, jonka jälkeen rennot eteenalas loppu ravit kentällä. Tamma oli tosi kiva ratsastaa :)♥ Lopuksi hoidin Vikin vielä takaisin tarhaan ja lähdin töihin.

Torstaina menin tallille joskus vähän ennen yhtätoista. Ratsastamaan lähdin n. 11.15. Ensin käveltiin tosi pitkät alkukäynnit maastossa, mentiin varmaankin joku 15-20min, en osaa sanoa tarkalleen. Oli ihana kävellä maastossa ku oli niin aurinkoinen ilma (': Kävelyreissulta palattuamme siirryttiin hetkeks kentälle. Tehtiin eka kunnolliset käyntityöskentelyt, jonka jälkeen alettiin ravailemaan. Vasempaan kierrokseen Viki oli alusta alkaen tooosi hyvä, kaikissa askellajeissa. Oikeaan kierrokseen ei meinannut pehmetä, käynnisäkään...

Taivuttelin ja asettelin siis vahvasti oikealle ja yritin ratsastaa mahdollisimman hyvin sisäpohkeen ympärille. Pienen hetken jälkeen Viki alkoikin pikkusen pehmenemään ja ravissa oli vieläkin parempi. Otin hetkeksi jalustimet pois jalasta ja jatkoin ravin työstämistä harjoitusravissa. Pikku hiljaa Viki toimi hyvin käynnissä että ravissa, joten otettiin parit nostot laukkaa ja laukattiin vain sen verran että laukka oikeasti pyöri. Sen jälkeen vielä molempiin suntiin loppu ravit eteen alas, Viki venytti tosi kivasti itsensä alas :)) Lopuks käyntiin käppäilees semmoin ~10min maastossa löysemmällä ohjalla.

Tallissa vielä harjasin Vikin ja venyttelin jalat ja vietin hetken muutenvaan aikaa tamman kanssa. Sitten loimet niskaan ja heppa pihalle. Sitten minun täytyikin jo lähteä.

Tänään, perjantaina, meninkin Vikillä ilman satulaa. Viki oli heti alussa tosi hyvän tuntunen molemmissa suunnissa. Myötäsi kivasti ja kulki muutenkin ihan kivalla tavalla. Sitten ravailtiinkin suurimmaksi osaksi loppuaika, hain itselleni vain tasapainoa ja sitä että tottuisin istumaan Vikin ravissa häiritsemättä sitä.

Ravissa Viki oli tosi kivan rento, ja todella kärsivällinen mun suhteen. Vaikka heiluin siellä ajoittain miten sattuu niin Viki silti ravaili rentona. Taivuttelin ja asettelin taas kunnolla ja välillä hiukan yliasetinkin, jotta saatiin kulkiäkin venymään kunnolla.

Käytiin vielä pellolla ravailemassa ja vahingossa otettiin tositosi lyhyt laukka pätkä, kun neiti vähän innostui :D Loppuun vielä tuttuun tapaan eteen alas ravit ja pitkät loppukäynnit. Tallissa venyttelin Vikin ja laitoin arnikaa selkään. Sitten loimet niskaan ja heppa pihalle.

Viki oli kyllä ihan super ratsastaa jokaisena päivänä, ja tosi kivaa vaihtelua Jerryn ohella, ni oppii vähän menemään muillakin. Seuraavasta kerrasta en tiedä milloin menen Vikille, kun olen ensiviikon alun Virossa ja loppu viikosta teen pitkää päivää töissä.. Mutta heti ois kyl tarkoitus mennä kun vaan pääsis.

Ratsastus materiaalii mulla ei tältä viikoltaa oo, kun en oikein saanut kuvailtua, mutta loppuun muutamat kuvat tältä päivältä :)
Viki & Fasu



Helka :)

Nätti Viki :3



1 kommentti:

  1. Kivan näköinen heppa tuo Viki ja kiva kun teit erilaisen postauksen kuin yleensä. Tätä oli postausta oli kiva lukea :)

    VastaaPoista